Månedens Vin

Vi præsenterer hver måned en af vores vine sammen med en opskrift på mad, der passer til vinen

LG Leza Garcia
Rioja, Spanien

I februar deltog jeg i Food & Wine 2020 – et stort arrangement hvor 86 vinproducenter fra Rioja havde inviteret 62 vinimportører fra hele verden til Logrono, hovedbyen i Rioja. Arrangementet løb over to dage, hvor man på den første dag have 16 møder af ½ times varighed med 16 forskellige vinproducenter. Den anden dag besøgte man tre af de vinproducenter man havde haft “speed-dating” med den første dag. 

Bodegas Leza Garcia og deres vine gjorde stort indtryk på mig. Bodegaen har dybe rødder i den spanske vintradition. Siden starten af 1900-tallet har de fremstillet vin af høj kvalitet, og med Fernando Garcia som 3. generation er der tilføjet yderligere ekspertise og personlighed.

LG Leza Garcia 2012 er lavet på 90% Tempranillo-druer og 10% Graciano, der kommer fra vingårdens allerbedste marker. Druerne håndplukkes og efter endt gæring har vinen ligget på nye franske og amerikanske egetræsfade i 10 måneder og efterfølgende har den ligget på flasken i hele 7 år!!

LG Leza Garcia er meget international i stilen, og minder både om en australsk Shiraz og en Supertoscaner. Der er masser af bær i duften,  hvor kirsebærrene er markante. Der er også toner af lakrids og noget der leder tankerne i retning af  blommer i madeira. Man fornemmer overhovedet ikke at vinen er otte år gammel – den er bombastisk og stringent. Perfekt til en god peberbøf eller prøv den til lammefilet med kartoffelroulade!!

 

Pris = 243 kr., ved 6 flasker = 198 kr.