Månedens Vin

Vi præsenterer hver måned en af vores vine sammen med en opskrift på mad, der passer til vinen

Cornelio Dinastia Crianza

I februar deltog jeg i Food & Wine 2020 - et stort arrangement hvor 86 vinproducenter fra Rioja havde inviteret 62 vinimportører fra hele verden til Logrono, hovedbyen i Rioja. Arrangementet løb over to dage, hvor man på den første dag have 16 møder af ½ times varighed med 16 forskellige vinproducenter. Den anden dag besøgte man tre af de vinproducenter man havde haft "speed-dating" med den første dag. 

En af de producenter der gjorde størst indtryk på mig var Bodegas Cornelio Dinastia og deres vine - de er af meget høj kvalitet - og vi har derfor udvidet vores sortiment med to af deres fantastiske vine, den ene er Cornelio Dinastia Crianza.

Cornelio Dinastia Crianza er lavet på 100% Tempranillo-druer, der kommer fra 40 år gamle vinstokke der vokser i hjertet af Rioja. Druerne høstes manuelt. Efter fermenteringen ligger vinen på amerikanske egetræsfade i 12 måneder før den tappes på flaske, hvor den ligger yderligere 24 måneder og udvikler  sig. Der er 14,5% alkohol i vinen.

Cornelio Dinastia Crianza har en meget smuk farve og den trækker nogle intense gardiner. Duften er meget behagelig med toner af mørke bær, læder og chokolade. I munden er vinen meget blød med modne tanniner. Den smager rigtig dejligt og den passer perfekt til Lammekrone med ovnbagte rosmarinkartofler - kan anbefales til en af Påskedagene!

Pris = 179 kr., ved 6 flasker = 155 kr.