Slide background
Slide background
Slide background

Mad til rødvin

Oplev samspillet mellem vores vine og mad!

Mad til Rødvin

Mørbradbøffer med asparges

Mørbradbøffer med asparges

I anledning af vores 10 års jubilæum den 1. juni 2014 har vi endnu en gang lavet asparges, denne gang grønne sammen med mørbradbøffer, som vi serverede til Solmayor fra Bodegas Soledad, den allerførste producent vi importerede vin fra!

  • Tid: Halv time
  • Antal Pers.: 4
Steaks og kartofler med salmoriglio

Steaks og kartofler med salmoriglio

Denne krydderurtesauce giver et ekstra pift til varme bøffer direkte fra grillen - perfekt til en vin med masser af smag- fx Zaca Mesa Syrah, så har du noget helt specielt i vente!

  • Tid: 30MIN
  • Antal Pers.: 4

Grillkonkurrence - Salat med marinerede jordbær og ærter

Grillkonkurrence - Salat med marinerede jordbær og ærter

Til årets grillkonkurrence serverede vi grillet lammeculotte og andebryst sammen med to lækre salater - en med marinerede jordbær og ærter, og en spidskålssalat med æble, sesam og mandler - superlækkert!

  • Tid: 20 minutter
  • Antal Pers.: 4
Grillkonkurrence - spidskålssalat med æble, sesam og mandler

Grillkonkurrence - spidskålssalat med æble, sesam og mandler

Til årets grillkonkurrence serverede vi grillet lammeculotte og andebryst sammen med to lækre salater - en med marinerede jordbær og ærter, og en spidskålssalat med æble, sesam og mandler - superlækkert!

  • Tid: 20 minutter
  • Antal Pers.: 4

Grillede koteletter og majskolber med chilismør

Grillede koteletter og majskolber med chilismør

Grillede svinekoteletter med majskolber og chilismør - dejligt nemt og superlækket sammen med et godt glas rødvin, fx Il Canovino Ripasso Classico Superiore fra Valpolicella i Italien.

  • Tid: 1 time, majskolberne skal ligge i vand 1-2 timer
  • Antal Pers.: 2
Pasta alla Bolognese

Pasta alla Bolognese

Pasta alla Bolognese - hemmeligheden bag denne klassiske italienske ret er kogetiden! Skal serveres sammen med et glas italiensk rødvin, fx Boscaini Carlos Valpolicella Classico Superiore, La Preosa.

  • Tid: 1½ time, kogetid 3 timer
  • Antal Pers.: 4

Saltimbocca

Saltimbocca

Saltimbocca er en af de klassiske italienske retter og det er faktisk ikke så vanskeligt at lave. Prøv det sammen med vores dejlige Valpolicella Calssico Superiore, La Preosa.

  • Tid: 30min
  • Antal Pers.: 4
Bøf med ovnbagte rodfrugter og salat med æbler og lime

Bøf med ovnbagte rodfrugter og salat med æbler og lime

i har netop slagtet vores tyrekalv fra sidste år, så den står på bøffer for tiden! Jeg tror at mange af os har en tendens til at køre rundt i de samme opskrifter, men med hjælp fra en veninde fik jeg sat denne lækre menui sammen og sammen med Prios Maximus Crianza blev det helt optimalt!

  • Antal Pers.: 4

Filetbøffer med kirsebær, portvin og timiansauce

Filetbøffer med kirsebær, portvin og timiansauce

Denne spændende opskrift har vi fået fra vore leverandør i Sydafrika - perfekt sammen med vores lækre sydafrikanske rødvin, Charisma.

  • Antal Pers.: 4
Pulled Pork

Pulled Pork

Vi har prøvet flere forskellige opskrifter på pulled pork, men denne fra AMA vender vi tilbage til og jeg håber ikke vi får problemer med at kopiere deres opskrift over på vores hjemmeside! Til maden passer en en alt for tung rødvin, fx Solmayor Joven Roble fra Bodegas Soledad i Spanien.

  • Antal Pers.: 4-6

Mørbradbøffer med kartoffelsalat

Mørbradbøffer med kartoffelsalat

Vi har fået denne opskrift fra vores leverandør i Sydafrika, Eikendal. Det er en meget smagfuld ret, men et godt råd er at du skal passe på med mængden af ansjoser du kommer i kartoffelsalaten - det kan meget hurtigt overdøve de andre smagsnuancer i retten. Vi serverede naturligvis en af Eikendals vine til retten - Charisma

  • Antal Pers.: 4
Ravioli

Ravioli

Ravioli - helt fra bunden! Det tager tid, jeg brugte 3 timer, men så bliver resultatet også derefter - det kan varmt anbefales og smager vidunderligt sammen med vores nyeste fund, 2009 Marchesio Roero DOCG!

  • Antal Pers.: 4

Gryderet med oksekød og rødvin

Gryderet med oksekød og rødvin

Denne opskrift har vi fået fra vores leverandør i Puglia, Italien. Retten er dejlig nem at lave, for når først den er sat over passer den sig selv og den smager rigtigt godt sammen med Vecchio Sogno!!

  • Antal Pers.: 4
Kalveentrecote med to hurtige

Kalveentrecote med to hurtige "skud"

En god bøf med lækkert tilbehør - sammen med et glas Il Canovino Ripasso bliver det ikke meget bedre!

  • Tid: 30 minutter, kartoffelret + 1 time
  • Antal Pers.: 4

Gryderet á l'espagnole

Gryderet á l'espagnole

Gryderet - det bliver man aldrig træt af! Denne er spansk inspireret og passer perfekt sammen med Solmayor Joven Roble!

  • Tid: 30 minutter + kogetid
  • Antal Pers.: 6
Bøf Wellington

Bøf Wellington

Bøf Wellington er en imponerende klassisk ret med masser af smag - værdig til både Nytårsaften og vores fantastiske Amarone Riserva!

  • Antal Pers.: 4

Ris a la Mande

Ris a la Mande

Ris a la Mande er et "must" til juleaften. Jeg plejer at bruge opskriften fra PAMA grødris, den er god, og serverer man den med et glas af Carlo Boscainis Recioto er man sikker på succes!

  • Antal Pers.: 4
Citron og Myntemarineret Lammeculotte med Bacon-tzaziki og Hasselbagte Kartofler

Citron og Myntemarineret Lammeculotte med Bacon-tzaziki og Hasselbagte Kartofler

Citron og myntemarineret lammeculotte - det tager lidt tid men er anstrengelserne værd, især når man serverer et glas Vina Polkura Syrah Block til maden!

 

  • Tid: 1 time + marineringstid
  • Antal Pers.: 2-3
  • Sværhedsgrade: medium

Svinemørbrad i flødesennepssauce

Svinemørbrad i flødesennepssauce

 Svinemørbrad i en dejlig cremet sauce med masser af smag og mormor-salat. Lækkert og let at lave.

 

  • Tid: ½ time
  • Antal Pers.: 4-5
  • Sværhedsgrade: easy
Lammekrone med jordskokpuré

Lammekrone med jordskokpuré

 Lammekrone er et koteletstykke, der hænger sammen. Vi serverede det med jordskokpuré, ovnbagte rodfrugter og olivensauce - perfekt til påskebordet!

 

  • Tid: 2 timer
  • Antal Pers.: 4
  • Sværhedsgrade: medium

Kylling med barbecuesauce

Kylling med barbecuesauce

På Weingut Theo-Loosens anbefaling serverede vi denne lækre ret til sommerens vin, Rotling - vi lover at du ikke bliver skuffet!

 

  • Tid: ½ time + stegetid
  • Antal Pers.: 4
  • Sværhedsgrade: medium
Bøffer med pasta og gorgonzola

Bøffer med pasta og gorgonzola

 En lækker ret med masser af smag - perfekt til vores nye vin, Dosterras!

 

  • Tid: ½ time
  • Antal Pers.: 2
  • Sværhedsgrade: easy

Manchego

Manchego

Der skal selvfølgelig også ost på tapas-bordet og denne spansk inspirerede ret med den traditionelle Manchego ost fra Spanien er meget lækker og passser fortrinligt til vores dejlige Amarone fra Boscaini Carlo.

 

  • Tid: 15 minutter
  • Antal Pers.: 4
  • Sværhedsgrade: easy
Små tærter med kylling

Små tærter med kylling

Super lækre tærter med kylling i små forme, perfekte på tapasbordet sammen med vores Ripasso fra Boscaini Carlo.

 

  • Tid: 1 time
  • Antal Pers.: 12 stk.
  • Sværhedsgrade: medium

Carpaccio

Carpaccio

Lækre carpaccio med en fantastisk dressing - ikke til at modstå! Prøv dem sammen med Dosterras, helt perfekt kombination!

 

  • Tid: ½ time
  • Antal Pers.: 4
  • Sværhedsgrade: medium
Hjemmelavet tapas

Hjemmelavet tapas

Vores kok holder ferie i hele juli, så da vi skulle holde en vinsmagning med tapas måtte vi selv lave maden. Det var noget af en udfordring men heldigvis var gæsterne til smagningen meget begejstrede, og det opvejede de mange spekulationer og arbejdet!!!


 

  • Tid: 4 timer
  • Antal Pers.: 4
  • Sværhedsgrade: advanced

Krondyrmørbrad med vaniljesalt

Krondyrmørbrad med vaniljesalt

Vores fántastiske Amarone fortjener en hel speciel ret. Vi lavede krondyrmørbrad med vaniljesalt – det skulle du prøve, virkelig en superlækker ret. Vaniljen smager ikke meget igennem men understøtter kødets fine smag.

  • Antal Pers.: 4
Marinerede lammekoteletter

Marinerede lammekoteletter

En lækker ret med lammekoteletter, pasta og salat - perfekt med Carpante Cannonau fra Sardinien.

  • Antal Pers.: 4

Bøffer med chili-chokoladesauce og papayakompot

Bøffer med chili-chokoladesauce og papayakompot

En god bøf med chilichokoladesauce og papayakompot - det fortjener et modspil fra vinen som Prios Maximus Reserva til fulde giver!

  • Antal Pers.: 4
Marineret Dyrekølle

Marineret Dyrekølle

Efterår og vildt – det hænger bare sammen! Denne måneds opskrift byder på lidt af det hele: Du får den fantastiske koncentrerede smag fra vildtet, rødkålssalaten og pærerne giver et dejligt sødt (men ikke for sødt!) modspil og den fantastiske sauce runder det hele af. Vi serverede Boscaini Carlos lækre Ripasso til retten og det passede rigtigt godt sammen – smagen og fylden i vinen matchede bare maden helt perfekt!

  • Antal Pers.: 6

Mørbrad med rødvinssauce, grønne asparges og kartofler vendt i smør og persille

Mørbrad med rødvinssauce, grønne asparges og kartofler vendt i smør og persille

Til nytårsaften vil vi anbefale denne lækre ret - Server sammen med Mesa Reserve Syrah fra Californien - så bliver det ikke bedre!

  • Antal Pers.: 4-5