Slide background
Slide background
Slide background

Vi præsenterer hver måned en opskrift der passer til en af vores vine

Passioneret for vinens verden!

 

VI COOL BE COOL Blanc

VI COOL BE COOL Blanc

Tidligere i år var vi til Worlds Leading Wines - en udstilling, hvor 34 vinproducenter fra hele verden præsenterede deres vine for en række danske vinimportører. Her traf vi Miriam, der repræsenterede Dosterras, som vi allerede har taget vin hjem fra. Det viser sig at Miriams mand, Ferran, har en vingård Porta de l’Albera der ligger i Empordá, den nordøstlige del af Catalonien, mellem Middelhavet mod øst og bjergene (Pyrenæerne) mod nord. Klimaet er påvirket af Nordenvinden der let kan komme op på 120 km/t, hvilket gør at druerne modnes langsomt.

Vi har smagt Porta de l'Alberas vine og vi blev imponeret: Det er meget høj kvalitet, og det er VI COOL Blanc et godt eksempel på:

VI COOL - BE COOL Blanc (Vi betyder vin på catalansk så de leger lidt med ordene!) er lavet på 100% hvid Grenache. Hvid Grenache kan give nogle ret ligegyldige vine der mangler syre, men p.g.a. Nordenvinden bliver vinene i området af en helt anderledes karakter.

VI COOL Blanc afslører toner af pærer i både duft og smag. De sødlige pærer kombineres med en fin bitterhed der minder lidt om kernehus og harpiks, og netop denne bitterhed gør at vinen kan bruges til kraftige retter. Der er både en god syre og en god fylde i VI COOL Blanc, og det er så absolut et glas der skiller sig ud fra mængden.

På producentens anbefaling serverede vi vinen til en god bøf med Chimichurri Sauce og Patagonia-kartofler - vi var noget spændte på kombinationen men det fungerede perfekt og kan varmt anbefales!

Normalpris = 129,-

Introduktionstilbud = 99,-

Se resten af vores sortiment

Læs her hvad den passer til